DiverseEvenimente

Cel mai SMART lobby din România – Globalworth

0

Astăzi am fost prezent la inaugurarea celui mai inteligent lobby din regiune, într-o clădire de birouri.

Mai nou, este vorba de clădirea Globalworth, liderul pieței de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE) care include o serie de inovații și premiere tehnologice: cea mai mare podea cinetică din lume într-o clădire de birouri, cel mai lung perete de ecrane din CEE , cel mai mare perete verde natural într-o clădire de birouri din sudul și estul Europei, un spațiu de relaxare cu gradene încalzite din marmură, proiectoare Schindler – un proiect pilot în CEE, precum și Pepper , primul angajat robot al companiei Globalworth. Clădirea Globalworth Tower, cu un trafic zilnic de aproximativ 30.000 de persoane, devine astfel un etalon al inovației și sustenabilității în spațiile de birouri.

Recepţia clădirii, un mic ecosistem circular, oferă angajaților și persoanelor care o tranzitează o serie întreagă de soluții inovatoare:

  • Podeaua cinetică, o premieră mondială pentru o clădire de birouri, realizată de compania de tehnologie Pavegen, transformă greutatea pașilor în energie electrică, utilizată ulterior pentru alimentarea altor mecanisme inovatoare din lobby. Cele două suprafețe de podea instalate în Globalworth Tower au o arie cumulată de 40 metri pătraţi, cea mai mare dintr-o clădire de birouri din lume;

Fiecare pas făcut pe suprafaţa podelei Pavegen generează aproximativ 3 jouli de electricitate şi 5 Watt/ persoană, ceea ce echivalează cu aprinderea a 3 becuri LED timp de o secundă sau 6 secunde de conversaţie pe un telefon inteligent;

  • Cel mai mare perete verde natural într-o clădire de birouri din Europa de Sud şi de Est, cu 12 tipuri diferite de plante, beneficiază de un proces de întreținere conectat cu senzori și complet automatizat. Sistemul de 158 mp utilizează apă recirculată îmbunătățită nutriţional, care este tratată cu ajutorul osmozei. Fotosinteza este ajutată de proiectoare reglate la un nivel precis de luminozitate, dispuse de-a lungul grădinii verticale;
  • Cel mai mare perete interior de ecrane din sud-estul Europei, cu o suprafață de 110 mp şi o lungime de 50 m;
  • Un spațiu de relaxare pe 4 niveluri sub formă de gradene, care beneficiază de încălzire reglabilă, unic în România, construit din marmură și dotat cu încărcătoare pentru laptopuri şi pentru telefoanele compatibile cu tehnologia de încărcare prin wireless;
  • Pepper, noul angajat Globalworth. Robotul umanoid îi va întâmpina pe oaspeți în recepţie şi le va oferi informaţii utile. 
  • Printr-un proiect pilot unic în Europa Centrală şi de Est, realizat în parteneriat cu Schindler, 4 dintre lifturile din Globalworth Tower sunt dotate cu  proiectoare care rulează materiale video pe uşile exterioare.
  • Recepţia este decorată cu nori LED suspendați, care pot fi programați să genereze efecte vizuale personalizate.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra şi citată în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri.

Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naționale și multinaționale.

In Romania, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile sale se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Mihai B. Jeliu
Pasionat de tehnologie, scriu review pentru telefoane mobile, tablete, portabile, diferite gadgets etc. In momentul de fata, utilizez un Samsung GALAXY S10 Plus, un aparat foto DSLR Canon 700D.

10 produse vedetă vândute de Black Friday la Vivre

Previous article

Samsung Galaxy Fold și noul Experience Store din Afi Palace Cotroceni

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Diverse