PhilipsAndroidBrandsNoutatiSoftwareTechTelevizoare

Păreri: Philips OLED805/OLED855 din Amsterdam

0

De la un timp tehnologia panoului OLED și-a cam atins mai mult sau mai puțin limitele, ceea ce înseamnă că producătorii trebuie să muncească din greu pentru a stinge fiecare ultimă scădere de performanță din hardware, așa că trebuie să îmbunătățească și mai mult zona de software inteligent.

Philips OLED855

Fapt pentru care, Philips se bazează și mai mult în anul 2020 pe tehnologia AI la noile serii de TV OLED, promițând că combinația sa de rețea neuronală personalizată și învățarea mai avansată a „machine learning”-ului, vor oferii o experiență vizuală mult mai bună când vine vorba de calitatea imaginii.

Philips OLED855

Acest lucru a fost demonstrat printr-un video demo tocmai în Amsterdam, unde a avut loc marea lansare, iar ca rezultat se pare că ar putea fi bine pentru televizoarele smart de la Philips.

Design

Ca și design, nu se observă prea multe diferențe între modelul 805 și 855. Singura diferență dintre aceste 2 modele este suportul: mai exact la modelul OLED805 este prevăzut cu un „suport cu șanț”, în timp ce la modelul OLED855 are un „suport central înclinat la masă”.

Philips OLED855

Ce mi-a plăcut la design-ul standului atât la cel de la 805 cât și cel al lui 855 este că vin finisate în culoarea crom închis și sunt concepute pentru a da impresia că televizoarele plutesc deasupra mesei.

Photo by Philips

Trebuie să recunosc că îmi place foarte mult design-ul lor, având margini ale ecranului foarte subțiri și discrete, încât pare să nu existe vreuna, însă nu pot spune la fel și despre profilul gros al acestuia, comparativ cu alte televizoare OLED, dar asta se datorează tehnologiei Ambilight pe 3 lături (stânga, dreapta și sus) care nu numai că ocupă spațiu, dar era recomandat ca acesta să aibă o anumită distanță între televizor și perete atunci când este montat.

Features

Dacă este să vorbim despre conectivitate, acest Philips OLED805 și OLED855 vin cu patru HDMI-uri, două USB-uri, o ieșire audio optică și o mufă pentru căști.

Din păcate pentru modele OLED805 și OLED855 nu vor fi certificate 2.1, dar vor oferi unele elemente din specificația HDMI 2.1, inclusiv suport pentru modul Auto Low Latency.

Refresh Rate Speed sau VRR nu va fi acceptat, din cauza că Philips așteaptă consolele viitoare înainte de a face o prioritate.

Modelele ce au fost lansate în 2020 de către Philips vor rămâne cu sistemul de operare Android, iar OLED805/OLED855 se va lansa cu Android TV 9.0 preinstalat. Următoarea versiune de Android TV va fi oferită doar ca descărcare la o dată ulterioară după ce Philips se asigură că este o versiune stabilă pe unitățile sale.

Cu toții știm că modelele anterioare de la Philips ce dispuneau de sistemul de operare Android TV, nu erau atât de rapide sau intuitive precum sunt sistemele de operare personalizate ale celor de la Samsung sau LG, dar de această dată am observat că acesta este mult mai rapid decât cel precedent.

Philips aduce o dată cu modelele noi lansate și serviciul de streaming Disney+, doar că încă nu se știe când vor fi disponibile și în România.

Philips continuă și în acest an pe noile serii de televizoare smart să susțină tehnologia HDR10, HDR10+ cât și Dolby Vision.

Imagine

La momentul prezentării acestor 2 modele de televizoare Philips OLED805 și OLED855, s-a realizat și o comparație pe moduri de aspect, respectiv pe modul AI și modul Film, iar rezultatele au fost considerabile, unde modul AI a fost unul mult mai viu, săturat, contrast bogat și dinamic pe lângă modelul cu dimensiuni mai mici având modul Film activat, arătând relativ lipsit de viață și plat.

Philips OLED855

Ca și impresie finală după al doilea demo pus la prezentarea acestor două modele, rămân la ideea că au venit cu un mare upgrade la reproducerea imaginilor cu ajutorul acestui procesor de imagine P5 de a 4-a generație.

Parere

Momentan nu mă pot exprima cu un verdict legat de experiența pe care mi-a oferit-o aceste 2 modele OLED de la Philips, deoarece timpul a fost unul scurt. Încă sunt multe întrebări legat de design, preț și multe alte lucruri pe care le poți vedea doar testandu-l cu mâna ta.

Philips OLED805

Ca și o scurtă impresie, pot spune că procesarea imaginii cu AI va fi una cu adevărat benefică de acum în colo, iar ca și experiență vizuală (pe lângă imaginea sharp pe care o avea panoul OLED), Ambilight-ul ridică ștacheta tuturor producătorilor de televizoare, deoarece arată spectaculos. Iar restul răspunsurilor le vom afla în luna mai când vor fi lansate. Până atunci, rămânem cu scurta impresie.

Photo by Philips

Televizor Philips OLED 805 ți-l poți cumpăra de aici:

Televizor Philips OLED 855 ți-l poți cumpăra de aici:

Mihai B. Jeliu
Pasionat de tehnologie, scriu review pentru telefoane mobile, tablete, portabile, diferite gadgets etc. In momentul de fata, utilizez un Samsung GALAXY S10 Plus, un aparat foto DSLR Canon 700D.

TP Vision lansează o gamă completă de căști Philips wireless dedicate sportivilor

Previous article

eMAG va livra cu mașini 100% electrice !

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Philips