Ce este sistemul RO-ALERT și cum îl activez?

“Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență.”

Mesajele de tip Cell Broadcast este o metodă de trimitere a mesajelor către mai mulți utilizatori de telefonie mobilă într-o anumită zonă în același timp. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații de urgență majoră, cum ar fi fenomene meteo extreme, incendii grave, inundații sau alte situații care amenință grav populația.

Ei bine în ultima perioadă majoritatea persoanelor ce locuiesc în București au fost bombardați cu mesaje de avertizare din partea autorităților. Se fac teste asupra aplicației ce au  început pe data de 17 iulie și se vor încheia pe data de 30 iulie. Pentru mulți dintre voi aplicația RO-ALERT nu funcționează, de ce?… Ei bine și eu voiam să știu acest lucru și am făcut niște cercetări.

Mesajele de avertizare pot fi primite pe orice telefon mobil compatibil cu tehnologia Cell Broadcast. Nu este nevoie să aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT.

Pentru a activa sistemul ro-alert intrați pe site-ul https://ro-alert.ro/configurare/, unde ve-ți găsi toate detaliile legate despre activarea sistemului.

Sprijinul din partea companiei Google pentru persoanele cu handicap locomotor.

Previous article

APLICAȚII RECOMANDATE PE 2019 #1

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Aplicatii